Παροικια Παρου

Παροικια | παρος

Λιμενικες εγκαταστασεις

Με μια ματιά...

Υπεύθυνη υπηρεσία

Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 22840 28529
Email:

Προστασία από ανέμους

Τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα υπάρχει προστασία από Βόρειους ανέμους.

Υποδομές ηλεκτρικού ρεύματος

Είναι δυνατή η παροχή ρεύματος με χρέωση 0,80€ την Kwh (Βάση της απόφασης 21/2017 Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Π.Α.)

Υποδομές νερού

Είναι δυνατή η παροχή νερού με χρέωση 2,00€ ανά κυβικό μέτρο (Βάση της απόφασης 21/2017 Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Π.Α.)

Γλίστρα

Η εγκατάσταση διαθέτει γλίστρα μικρών σκαφών.

Εστιατόρια - καφετέριες

Κατά μήκος του λιμένα υπάρχουν εστιατόρια – ταβέρνες, ουζερί, αρτοποιεία, καφετέριες, super markets και mini markets.

Τουαλέτες

Υπάρχουν τουαλέτες δημόσιας χρήσης.

Αξιοθέατα

Εκατονταπυλιανή: Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς, του Ελλαδικού χώρου. Σύμφωνα με την παράδοση της Πάρου, ο ναός χτίστηκε στα μέσα του 4ου αι. από την Αγία Ελένη ή από το Μεγάλο Κωνσταντίνο, ο οποίος εκπλήρωσε το τάμα της μητέρας του. Στην ίδια τοποθεσία υπήρχε ένας ναός, πριν από τον 4ο αιώνα.

Το αρχαίο νεκροταφείο: Βρίσκεται στην παραλία στην περιοχή Βίντζι και η χρήση του χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως το 2ο αιώνα μ.Χ. Το Αρχαιολογικό Μουσείο: Ιδιαίτερα αξιόλογο με ευρήματα από την Πάρο και το Δεσποτικό της Αντιπάρου. Βρίσκεται κοντά στην Εκατονταπυλιανή. Το Βυζαντινό Μουσείο: Βρίσκεται μέσα στο χώρο της Εκατονταπυλιανής, με εικόνες, ξυλόγλυπτα και εκκλησιαστικά κειμήλια σπάνιας τέχνης της περιόδου του βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας.

Ενετικό Κάστρο:Βρίσκεται στο λόφο της παλιάς πόλης και χτίστηκε από τον Ενετό δούκας της Νάξου, Σανούδος (13ο αιώνα), με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη τριών αρχαϊκών ναών και δύο ναών της κλασικής εποχής της αρχαίας πόλης. Από αυτούς σώζεται μόνο ένα μικρό τμήμα του αρχαϊκού ναού της Αθηνάς (6ου π.Χ. αιώνα) στην κορυφή του λόφου. Δίπλα στα θεμέλια του ναού αποκαλύφθηκε τμήμα του πρωτοκυκλαδικού οικισμού.

Ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου: Βρίκεται στο λόφο του μεσαιωνικού Κάστρου. Είναι ένας εκπληκτικός σε αρχιτεκτονική ναός με στεγασμένο προαύλιο και καταπληκτική θέα προς την θάλασσα.

Ειδικές πληροφορίες

Πληροφορίες εγκατάστασης